Papryka faszerowana z soczewicą

Składniki (4 porcje):

  • czerwona papryka 4 sztuki
  • czerwona soczewica 200g
  • ryż 100g
  • cebula jedna sztuka
  • ser mozzarella kulka jedna sztuka
  • pomidory dwie sztuki
  • tymianek, sól, pieprz, oregano, papryka ostra
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie:

  1. posiekaną cebulę i czosnek zeszkli na oliwie
  2. dodaj ryż i soczewicę, smaż przez chwilę
  3. dodaj pokrojone w kostkę pomidory, przyprawy i połowę pokrojonej w kostkę mozzarelli
  4. dodaj bulion warzywny
  5. od papryk odetnij górną część i pozbądź się pestek
  6. papryki napełnij farszem
  7. piecz ok 30min w temperaturze 200*C

Ciesz się pysznym smakiem 😀

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

[instagram-feed]