Makaron w sosie pieczarkowym

Składniki:

  • filety z piersi kurczaka 500g
  • makaron tagliatelle 250g
  • pieczarki 500g
  • mleko 150ml
  • cebula jedna sztuka
  • musztarda dwie łyzki
  • świeża natka pietruszki 2 łyzki
  • śmietana 30% 200ml
  • olej jedna łyżka

Przygotowanie:

  1. Posiekaj cebule w kostkę. Pokrój kurczaka w paski, a grzyby w plasterki.
  2. Ugotuj makaron, wymieszaj śmietanę z mlekiem i musztardą
  3. Usmaż grzyby na jednej łyżce oleju. Odłóż na talerz, a następnie usmaż osobno cebule. Dodaj kurczaka i przysmaż na złoto. Przełóż grzyby na patelnie.
  4. Całość połącz z sosem. gotuj przez 5 min tak aby zgęstniało
  5. podawaj makaron z natką pietruszki

Smacznego! 🙂

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

[instagram-feed]