Omlet z warzywami

Składniki:

  • dwa jajka
  • mozzarella light 60g
  • pomidor 50g
  • papryka 50g
  • płatki owsiane 30g
  • szpinak 30g
  • rzodkiewka 30g
  • olej
  • sól, pieprz, czosnek granulowany

Przygotowanie:

  1. do miski wbij jajka, dodaj połowę startej mozzarelli, płatki owsiane oraz szpinak
  2. zawartość miski dopraw przyprawami i całość dokładnie wymieszaj
  3. masę na omleta przelej na rozgrzana patelnię i smaż kilka minut pod przykryciem
  4. pokrój pomidora, paprykę i rzodkiewkę w kostkę
  5. gotowego omleta przełóż na talerz, podawaj z resztą sera i warzywami

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

[instagram-feed]