Składniki:
- 120 g pomidora
- 100 g piersi z kurczaka
- 1 kajzerka
- 50 g marchewki
- 50 g jarmużu
- 30g czerwonej cebuli
- 15 g masła orzechowego
- 10 g sosu sojowego
- 5 g miodu
- 3 g oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
Przygotowanie:
- Mięso pokrój w kostkę, dopraw, połóż na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, smaż kilka minut
- Jarmuż umyj dopraw solą, aby lekko namiękł
- Marchewkę pokrój w słupki, cebulę w piórka, pomidora i czosnek w kostkę
- W misce przygotuj sos z masła orzechowego, sosu sojowego, soku z cytryny, miodu i czosnku
- Wszystkie składniki przełóż do dużej miski i dokładnie wymieszaj